RSS

Roti Gulung Sardin


Selalu buat..celupkan kedalam telur sebelum digoreng..
Tapi hari ni...guna resepi Sheila Rusly...terus goreng..tak payah celupkan ke dalam telur...hasilnya ok juga..

  • Roti
  • Sardin 
  • Bawang besar
  • Lada merah
  • sedikit perahan limau nipis
  • 2 camb. tepung gandum
  • sedikit air
Cara-cara

  1. Roti dibuang kulit tepi, dan digelek nipis
  2. Cincang bawang besar dan lada merah.
  3. Hancurkan sardin dan dicampurkan bersama bawang dan lada yang dicincang tadi. Perahkan sedikit air limau nipis.
  4. Tepung gandum dicampurkan dgn sedikit air untuk dibuat gam.
  5. Letakkan inti sardin diatas roti, lalu digulung kemas.
  6. Letakkan sedikit gam dihujung roti supaya tidak terbuka bila digoreng nanti.
  7. Panaskan minyak dan bolehlah digoreng hingga kuning.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komen:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...