Selalu buat..celupkan kedalam telur sebelum digoreng..
Tapi hari ni...guna resepi Sheila Rusly...terus goreng..tak payah celupkan ke dalam telur...hasilnya ok juga..
- Roti
- Sardin
- Bawang besar
- Lada merah
- sedikit perahan limau nipis
- 2 camb. tepung gandum
- sedikit air
Cara-cara
- Roti dibuang kulit tepi, dan digelek nipis
- Cincang bawang besar dan lada merah.
- Hancurkan sardin dan dicampurkan bersama bawang dan lada yang dicincang tadi. Perahkan sedikit air limau nipis.
- Tepung gandum dicampurkan dgn sedikit air untuk dibuat gam.
- Letakkan inti sardin diatas roti, lalu digulung kemas.
- Letakkan sedikit gam dihujung roti supaya tidak terbuka bila digoreng nanti.
- Panaskan minyak dan bolehlah digoreng hingga kuning.
0 komen:
Post a Comment