Bahan-bahan
- Ikan jenahak - 1kg lebih
- 2 biji bawang besar - dihiris
- 4 biji bawang putih - dihiris memanjang
- 2 cm halia - dihiris memanjang
- 3 batang serai - dihiris bulat2
- 4 biji lada merah - dipotong memanjang
- 5 biji cili padi - dipotong kecil
- 4 biji tomato - dipotong 4
- 4 biji asam boi warna coklat
- garam
- sedikit gula
- daun sup dan bawang
Cara-cara
- Bersihkan ikan dan dipotong 2. Gaulkan garam.
- Panaskan kukusan.
- Masukkan ikan dalam mangkuk. Taburkan semua bahan dan gaul rata.
- Kukus selama 10-15 minit atau sehingga masak.
- Setelah masak , taburkan daun sup dan bawang.
- Hidangkan...sedap dimakan panas..
0 komen:
Post a Comment