Adunan yang belum dibakar
Cukup lembut, lemak dan sedap....
Bahan-bahan
- 250 gm tepung gandum
- 230 gm gula pasir
- 400 ml santan pekat
- 200 ml air
- 4 biji telur ( saya guna 3 biji saja)
- 1 tin cream style corn
- 1/2 camt garam
- 3/4 camt pewarna kuning
- 1 camt esen vanila
Cara-cara
- Satukan semua bahan2 kecuali cream style corn
- Kacau dengan wisk hingga sebati dan mesra.
- Tapis dan masukkan cream corn dan gaul sebati.
- Panaskan loyang dlm oven sebentar.
- Keluarkan dan lenser loyang dengan mentega atau marjerin.
- Tuangkan adunan.
- Bakar 180 C selama 40-50 min atau sehingga masak.
- Bakar lama sikit untuk mendapatkan kuih yg garing atau kerak yang lebih.
Sumber : Mat Gebu
0 komen:
Post a Comment