RSS

Biskut Casablanca Nut











Bahan-bahan

  • 80 gm shortening
  • 40 gm gula kastor
  • 40 gm tepung jagung
  • 100 gm tepung gandum / tepung biskut
  • 50 gm badam (bakar dulu)
Hiasan - coklat putih , hawai coconut

Cara-cara
  1. Bakar hawai coconut sebentar.
  2. Sebatikan shortening dan gula kastor
  3. Masukkan semua bahan dan uli
  4. Canai dan terap. Bakar 150 C selama 25 minit.
  5. Biarkan sejuk.
  6. Panaskan coklat putih secara double boiled.
  7. Celupkan permukaan biskut dengan coklat putih dan taburkan dengan hawai coconut.
  8. Masukkan dalam peti ais selama 15 minit.
Sumber : Pn Rosiah

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komen:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...