RSS

Biskut Buah-buahan


Biskut yang siap dibakar..


Biskut yang belum dibakar....
Bahan-bahan  
  • 130 gm mentega
  • 40 gm gula halus
  • 120 gm tepung gandum
  • 60 gm tepung jagung
  • 60 gm tepung kastard
  • esen vanila
  • acuan kertas saiz kecil
Bahan Inti
  • 60 gm mentega
  • 10 gm gula kastor
  • 60 gm tepung gandum
  • 10 gm tepung jagung
  • 8 camb buah campur
Hiasan
  • ceri potong

Cara-cara
  1. Pukul mentega bersama gula hingga sebati. Masukkan esen vanila.
  2. Kemudian masukkan tepung gandum, tepung jagung dan tepung kastard.
  3. Gaul sebati hingga menjadi satu adunan.
  4. Canai adunan supaya menjadi 3mm tebal.
  5. Terapkan dengan acuan bentuk bunga dan masukkan ke dalam acuan kecil. Kemaskan bahagian dalamnya.
  6. Letakkan inti buah-buahan ditengahnya.
  7. Hiaskan ceri potong diatas inti.
  8. Bakar di dalam oven bersuhu 180C selama 20-25 minit.
  9. Setelah sejuk, keluarkan dari acuan dan masukkan dalam acuan kertas kecil. 
Cara membuat inti - campurkan mentega dan gula. Masukkan tepung gandum dan tepung jagung. Gaul sebati.
Akhir sekali masukkan buah campur dan gaul rata.

Sumber :Pn Rosiah

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komen:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...